Projects

DIGITbrain

EN
HU

Jelentkezz a DIGITbrain pályázatra 2022 május végéig gyártáshatékonyságot javító innovatív projektjavaslatoddal, és csatlakozz egy profi páneurópai csapathoz, amely segít megvalósítani azt! 2020. július és 2023. december között a DIGITbrain projekt 21 rendkívül innovatív, határokon átnyúló projektet hajt végre, amelyek mindegyike megfelelő gyártási végfelhasználókat, technológiai szolgáltatókat, kutatási szervezeteket, HPC szolgáltatókat és digitális innovációs központokat hoz össze egy-egy egyedi felhasználási eseten alapuló digitális iker megvalósítása érdekében.

A DIGITbrain az Európai Unió Horizon2020 Research and Innovation programja keretében megvalósuló nemzetközi projekt, amelynek célja az európai gyártó vállalkozások innovációs potenciáljának növelése a digitális iker (digital twin) technológia segítségével.

A DIGITbrain céja, hogy hozzáférést biztosíton a gyártó vállalatok számára ehhez az innovatív technológiához. Digitális iker használatával a cégek képesek lesznek racionalizálni a gyártási folyamataikat, előrejelzéseket készíteni a várható géphibákról és előre jelezni a karbantartási igényeket.

A projekt 2020 júliusi indulásakor kezdetben 36 partnert egyesített Európa-szerte, és további 35-40 vállalat számára kínál lehetőséget arra, hogy két nyílt felhívás keretében csatlakozzon a projekthez, és az Európai Bizottságtól támogatást kapjon a gyártás digitális ikertestvérének megépítéséhez.

A DIGITbrain megoldás validálását szolgáló 21 pilot projekt sikeres megvalósításával a projekt időtartama alatt, valamint a Cloudifacturing  megoldásra építve a DIGITbrain projektet megvalósító konzorcium azon dolgozik, hogy a digitális iker megoldás használatát népszerűsítse az európai gyártó szegmens körében, beépüljön a munkafolyamatokba.

 

A DIGITbrain konzorcium idén lehetőséget kínál 7 innovatív pilot projekt megvalósítására, összesen 684.600 EUR támogatási összeggel.

A 7 projekjavaslatot pályázat útján választják ki nemzetközi, független szakértők.

Jelentkezés feltételei:

Pályázók köre:

Pályázni kizárólag partnerségben lehet, melynek kötelezően minimum két tagja kell, hogy legyen:

  • 1 végfelhasználó KKV – akinek fő tevékenysége a gyártás (a gyártási terület nem korlátozott, bármelyik ágazat megfelel)
  • 1 műszaki partner – aki ért a modelling&simulation technológiához, és képes lesz végfelhasználó partnerének a digitális ikertestvért felépíteni (műszaki partner lehet szoftverfejlesztő, mérnöki vagy IT tanácsadó cég, High Performance Computer provider)

Minden partnernek kis vagy közepes méretű vállalkozásnak kell lennie, maximum megengedett méretkategória: mid-cap.

Megvalósítandó tevékenység:

A pilot projektek különböző innovatív felhasználási esetekre terjedhetnek ki a különböző gyártási szegmensekben. Ezeknek az innovatív felhasználási eseteknek a gyártási folyamat, a gyár működésének javítására kell összpontosítaniuk, az ipari termék életciklusára és/vagy a környezeti hatásra.

A pilot projektet a végfelhasználó gyártó partner igényére/ problémájára alapozva kell felépíteni, a műszaki partner által fejlesztett digitális iker segítségével kell ezt az igény kielégíteni, vagy a problémát megoldalni.

Igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege: max. 97.800 EUR/ pilot projekt – ebből max. 60.000 EUR-t igényelhet egy partner.

Támogatási intenzitás: for-profit vállalkozások részére: 70%, non-profit vállalkozások részre: 100%

Elszámolható költségek:

  • A projekt megvalósításában résztvevő munkatársak bérköltsége
  • Egyéb, a projekthez kapcsolódó költségek (pl.: utazás, felszerelés, infrastruktúra stb)
  • Átalány alapú költség (az előző 2 költségkategóriában elszámolni kívánt összeg 25%)
  • Alvállalkozói költség

Projektmegvalósítás időtartama: 12 hónap, kezdete: 2022. október 01., befejezése: 2023. szeptember 30.

Egyéb információk:

  • Egy cég több pályázatban is szerepelhet partnerként, az általa igényelt vissza nem térítendő támogatás összege nem haladhatja meg összesen a 60.000 EUR-t.
  • A pályázat, majd a teljes projektmegvalósítás hivatalos nyelve angol.
  • Pályázatok benyújtásának határideje: május 31. 17:00 CET
  • Jelentkezés formája: on-line, FundingBox felületen, mely elérhető itt: DIGITbrain 2nd Open Call (fundingbox.com)

Tavalyi évben számos magyar KKV-nak sikerült pályázatot benyújtania, közülük többen is kiválasztásra kerültek:

A 2021. évben benyújtott pályázatok földrajzi megoszlása.

Idén legyen részese a Te vállalkozásod is ennek a sikernek!

 

Letölthető részletes tájékoztatók

Partnerek AND munkacsomag vezetők?

A DIGITbrain projektet egy 36 partnerből álló konzorcium szervezi. A projekt lehetőséget nyújt 35-40 kis- és középvállalat részvételére két Open Call során, elsősorban technológiai ill. gyártó iparágban. Húsz rendkívül innovatív ipari megoldást mutatnak be több mint 20 alkalmazási kísérletben, melyek demonstrálják, hogy a Digital Brain és annak alacsonyabb szintű szolgáltatásai hogyan hasznosíthatóak a kis- és középvállalatok erősítésében.

A konzorcium:

A projekt az Európai Unió támogatásával a Horizon 2020 projekt kutatási és innovációs program keretében N°952071 támogatási szerződés által valósult meg.

Dolgozzunk együtt!

Segítjük a növekedésedet! Írj nekünk és változtassuk mega jövőt együtt!

Kapcsolat

(+36) 30 198 2838

1028 Budapest, Széll Kálmán tér 11.

Kövess minket

Privacy Policy

Cookie Policy

©2022 innomine group